Behandelingen – reguliere en specialistische implantologie

Wij behandelen mensen met relatief eenvoudige tot buitengewoon complexe gebitsproblematiek. CBI is een autoriteit als het gaat om een voorspelbaar en goed behandelresultaat in de meest moeilijke gevallen (bijvoorbeeld bij weinig bot, of ernstige gebitsbeschadiging). U kunt onder meer voor de volgende behandelingen bij ons terecht:

 

Implantaten – vervangen van tanden en kiezen

Wij bieden passende en ‘state of the art’ oplossingen voor (dreigend) verlies van een tand of kies, van meerdere tanden en kiezen, of van het hele gebit.

Meestal gebruiken we Titanium implantaten als nieuw fundament voor een verloren tand of kies. Sinds kort kan ook worden gekozen voor metaalvrije Zirconia implantaten. Deze keramische implantaten hebben diverse voordelen, maar zijn relatief kostbaar en nog niet geschikt om in elke situatie te gebruiken.


Ook de gebitsextractie, voorafgaand aan een implantologische vervanging, verzorgen wij graag en goed. Op deze wijze kan een eventueel aanwezige infectie (cyste of ontstekingsweefsel) direct worden verwijderd en kan worden vermeden dat uw tandkas (onnodig) beschadigd raakt tijdens de extractie.

 

Implantaten – Meteen Door!

In geval van een traumatisch verloren gaan van een voortand, zoals bijvoorbeeld bij sportongevallen, bieden wij een 'state of the art' behandelprocedure met het mooiste eindresultaat. Direct na het verloren gaan van de voortand, of na het verwijderen van het achtergebleven deel van de tand, wordt een implantaat in de lege tandkas geplaatst. Aansluitend wordt direct een tand op het implantaat aangebracht. Op deze wijze is de kans op een esthetisch fraai eindresultaat het grootste, en wordt voorkomen dat tandvlees of botweefsel onnodig verloren zal gaan.

Recent wetenschappelijk onderzoek naar deze behandelwijze laat zeer gunstige resultaten zien, welke overeenkomen met onze klinische ervaring.

Onze kliniek is één van de weinige topreferente klinieken in Nederland, die voor deze specialistische behandeling zijn geselecteerd. Ervaring en expertise is de enige garantie voor een sucessvolle en onzichtbare vervanging van een voortand. Voor meer informatie hierover, zie de website Meteen Door!. In geval van een ernstige traumatische beschadiging van een voortand zijn we 24x7 bereikbaar voor advies en behandeling (app 06 53 485 839).

 

Botopbouw – herstel van kaken

Wanneer de kaak is beschadigd of als de kaak sterk is geslonken (als de extractie lang geleden plaats vond), kunnen wij deze in de oorspronkelijke vorm terugbrengen met een ingreep, voorafgaand aan het plaatsen van implantaten.

 

Digitaal gebitsafdrukken nemen

Sinds vorig jaar werken we in onze praktijk met een intraorale gebitscanner. Dit is een digitale filmcamera van de firma Kodak (Carestream 3600), waarmee in enkele minuten een digitale opname van uw gebit kan worden gemaakt. Een oplossing voor mensen die vanwege sterke kokhalsneiging geen traditionele gebitsafdruk (met bijvoorbeeld alginaat of impregum) kunnen ondergaan. De digitale scan kan door het tandtechnisch lab gebruikt worden voor alle denkbare doeleinden (kronen, bruggen, gebitsmodellen, knarsplaatje, gebitsbeschermer voor sport, etc.).

Zelfs kunnen we met een digitale opname van uw gebit, in combinatie met een 3D scan van de kaak (ConeBeamCT), een implantologische behandeling volledig virtueel voorbereiden. Hierdoor zal de geplande positie, de richting en de afmeting van het implantaat de hoogste mate van perfectie bereiken. Ook kunnen we op deze wijze voorafgaand aan het plaatsen van een implantaat de ontbrekende tand of kies alvast maken, om direct op het implantaat te kunnen plaatsen. Met digitale voorbereiding van een implantologische behandeling zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd, en de voordelen eigenlijk te veel om hier op te noemen. Dr. Kalk zal u hierover tijdens een consult graag informeren.

 

Van digitale planning tot computergestuurd opereren

Een virtuele behandeling in de computer kan ook in het echt met dezelfde nauwkeurigheid worden uitgevoerd. Hiervoor gebruiken we zeer regelmatig een dwingende boormal, welke rechtstreeks vanuit de computer naar een 3D printer wordt verstuurd. Met deze dwingende mal kan op relatief eenvoudige wijze de virtuele operatie uit de computer één-op-één worden overgebracht naar uw mond. Deze techniek wordt ook wel 'Guided Surgery' genoemd. Op dit gebied is onze kliniek vooruitstrevend en verzorgen wij onderwijs voor Nederland en België.

Binnenkort kan in onze kliniek een in de computer voorbereidde operatie ook nog op een andere manier worden overgebracht naar de mond. Met real-time navigatie kan het implantaat op exact de geplande plaats in de kaak worden aangebracht. Eigenlijk is het een soort implanteren met een ingebouwd gps-systeem. Hiervoor maken we gebruik van een zeer veilig in de Verenigde Staten ontwikkeld systeem: X-guide (firma X-nav). 

 

Gebitsslijtage & diepe beet – herstel van tanden en kiezen

Wanneer tanden en kiezen sterk zijn afgesleten (zoals bij knarsen) kunnen wij de esthetiek van de voortanden en de beetrelatie weer herstellen.

 

Gebitsprothese – herstel van gebitsfunctie

Veel mensen hebben problemen met een losse of pijnlijke gebitsprothese. Wanneer uw eigen tandarts of tandtechnicus u geen goede oplossing meer kan bieden, zullen wij graag met u zoeken naar een goede oplossing.

 

Tandvlees – herstel van mondgezondheid

De meest voorkomende oorzaak van verlies van tanden en kiezen bij volwassenen is een ontsteking van het tandvlees en de tandkas (parodontitis). Daarnaast is een gezonde mond een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle behandeling met implantaten. Om uw gebit weer gezond te krijgen is goede gebitsreiniging en persoonlijke begeleiding essentieel. Hiervoor staat in ons team een professional voor u klaar.

 

Andere behandelingen

Naast bovenstaande behandelingen kunt u voor nog veel meer zorg bij ons terecht. Een overzicht hiervan vind u hier. Voor vragen hierover kunt u mailen naar ons.