Ongeluk: verlies voortand

Sportongevallen zijn vaak de oorzaak van het (uiteindelijk) verloren gaan van een voortand. Ondanks het dragen van een gebitsbeschermer kennen veel hockeyers dit probleem. Ook schaatsen, wielrennen, en contactsporten zijn niet vrij van risico. Een val met de fiets of scooter... Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, en kan eigenlijk iedereen treffen. Soms kan de voortand (tijdelijk) behouden blijven door spalken en een wortelkanaalbehandeling. Vaak gaat deze tand na enkele jaren alsnog verloren. Soms is de tand zo ernstig beschadigd, dat deze direct moet worden vervangen. 

Tot 23 jaar vergoed

In geval van een traumatisch verloren gaan van een voortand, zoals bijvoorbeeld bij sportongevallen, bieden wij een 'state of the art' behandelprocedure met het mooiste eindresultaat. Direct na het verloren gaan van de voortand, of na het verwijderen van het achtergebleven deel van de tand, wordt een implantaat in de lege tandkas geplaatst. Aansluitend wordt direct een tand op het implantaat aangebracht. Op deze wijze is de kans op een esthetisch fraai eindresultaat het grootste, en wordt voorkomen dat tandvlees of botweefsel onnodig verloren zal gaan.

De juiste procedure

Onze kliniek is één van de weinige top-referente klinieken in Nederland, die direct vanaf de start voor deze specialistische behandeling werden geselecteerd. Ervaring en expertise is de enige garantie voor een sucessvolle en onzichtbare vervanging van een voortand.

Laat nooit zomaar uw voortand verwijderen zonder een concreet stappenplan hoe deze te vervangen! Al na enkele weken zonder voortand verspeelt u de kans om nog tot een perfect eindresultaat te komen. In geval van een ernstige traumatische beschadiging van een voortand zijn we 24x7 bereikbaar voor advies en behandeling (app 06 53 485 839). 

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak