All on 4, de moderne oplossing voor alle ontbrekende tanden!

Is uw gebit door de jaren heen steeds verder verzwakt of aangetast en wilt u graag een goede oplossing? Met een all-on-4 behandeling kunt u in één dag geholpen worden en gaat u dezelfde dag al naar huis met een nieuw (tijdelijk) gebit. Door implantaten strategisch te plaatsen in uw gebit kan direct al voldoende stevigheid worden gecreëerd en kunnen de implantaten een brug dragen. De volgende dag kunt u al eten en genieten van uw nieuwe gebit. CBI Heerenveen is gespecialiseerd in all-on-4 behandelingen.

Elke mond en ieder mens is uniek en hier sluit de behandeling van CBI Heerenveen bij aan. Als een all-on-4 behandeling in uw geval niet goed mogelijk is, hebben wij altijd een alternatieve oplossing waarmee voorkomen wordt dat u (tijdelijk) met een losse gebitsprothese moet lopen. 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling bespreken wij met u de behandeling en maken we samen met u de juiste keuzes. Ook zullen wij een ConeBeam CT, intraorale scans en een face scan maken, om de behandeling volledig digitaal voor te bereiden zodat deze voorspelbaar zal verlopen. Zo plannen we alles vooraf. Niet alleen simuleren we de extracties eerst in de computer, maar zal ook vooraf het hercontouren van uw kaakbot worden gepland, evenals de posities van de implantaten, de plaats en de dikte van uw tandvlees, de esthetiek van de lach in uw gelaat en de volledige brugconstructie.
Op deze wijze kunnen de (tijdelijke) bruggen vooraf door ons worden gemaakt en kunnen wij de all-on-4 behandeling in een paar uur uitvoeren. We beginnen met het trekken van de eventueel nog aanwezige tanden en kiezen en het verwijderen van achtergebleven ontstekingsresten. Hierna zullen wij de implantaten plaatsen met behulp van computernavigatie (beeldnavigatie, voor meer informatie klik hier) en wordt het tandvlees gehecht. Aansluitend kunnen wij direct de tijdelijke brug op de implantaten vastzetten en kunt u naar huis met een nieuw vast gebit. Thuis moet u nog enkele dagen medicijnen innemen voor een optimale genezing. Na enkele maanden wordt de tijdelijke constructie vervangen door de definitieve brug.

De voordelen

Een all-on-4 behandeling heeft verschillende voordelen:

  • In minder dan een halve dag een volledig nieuw en vast gebit
  • Natuurlijk aanvoelende tanden
  • Vastgroeien van de implantaten hoeft niet te worden afgewacht
  • Optimaal gebruik van het aanwezige bot, waardoor nog slechts zelden een bottransplantatie hoeft te worden uitgevoerd
  • Normaal poetsen, praten en eten

Meer informatie

CBI Heerenveen heeft veel ervaring met all-on-4 behandelingen. CBI weet als geen ander dat elk gebit en elk gebitsprobleem uniek is en een andere aanpak vereist. Wilt u meer weten over een all-on-4 behandeling bij CBI Heerenveen? Neem contact met ons op voor een kennismaking! 

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak