Wat is een implantaat

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst en functioneert als basis voor uw nieuwe tanden en kiezen of als houvast voor uw nieuwe gebitsprothese. De meeste implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium of zirkonia; lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich hecht.

Wanneer een implantaat

Als u een, meerdere of zelfs wanneer u al uw tanden en kiezen mist en toch weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten, dan zijn implantaten mogelijk de oplossing. Het plaatsen van een implantaat is een korte behandeling, die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of kunstgebit.

Mocht de breedte van de kaak onvoldoende zijn dan bestaat de mogelijkheid om deze te herstellen (een botopbouw). Implantaten die wij gebruiken hebben een doorsnede tussen de 2.8 en 5 mm en een lengte variërend tussen de 4 en 18 mm.

Nadat implantaten in het bot zijn vastgegroeid, kan gestart worden met de vervaardiging van het eigenlijke werkstuk (kroon, brug of kunstgebit). In geselecteerde gevallen kan na het plaatsen van een implantaat soms direct de kroon, brug of kunstgebit worden bevestigd.

Implantaten zijn bij vrijwel iedereen mogelijk, mits de mondgezondheid hiervoor toereikend is. Leeftijd is in principe niet van belang.

Voordelen en nadelen van implantaten

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak