Cursusaanbod & lezingen

Digitaliseren, virtueel opereren, pre-fabriceren, beeldnavigeren

Wetenschappelijke verdieping Belcampo Groningen
Spreker(s): Dr W.W.I. Kalk (MKA-chirurg, NVOI-implantoloog)
Datum: UITGESTELD
Locatie: Groningen
Aanmelden: zie onderaan de pagina.

Roundtable meeting X-Guide

Eerste bijeenkomst X-Guide users Belgie, Nederland, Luxemburg, Frankrijk

Datum:  UITGESTELD
Locatie: Mechelen
Max. aantal deelnemers: nvt
Aanmelden: zie onderaan de pagina
.

Masterclass DTX Studio Implant - 3D planning, guided & navigated surgery 

Computersimulatie van implanteren als diagnostisch hulpmiddel bij behandelplanning en voor optimale plaatsing van implantaten met behulp van ‘guided surgery’ of met beeldnavigatie (X-Guide)
Inbegrepen hands-on training 3D planning in DTX software en skills-lab NobelGuide en beeldnavigatie met X-Guide

Docenten: W.W.I. Kalk (kaakchirurg CBI), J. Van Meurs en B. de Groot (NobelBiocare)
Cursusdatum:  25 november 2020
Locatie: Eindhoven
Max. aantal deelnemers: 14, cursus vol
Aanmelden: zie onderaan de pagina

CBI Heerenveen: 2e lustrumsymposium. De nieuwste inzichten op het gebied van prothetiek, toepassen van keramische implantaten, digitaal plannen & navigatie en nieuwste implantaat-ontwerpen

Vanuit het CBI organiseren we een symposium voor al onze verwijzers en voor collega specialisten uit de regio. De implantologie is een zeer dynamisch werkveld, waarbij na een periode van verbreding en verfijning van de toepassing van implantaten, nu een periode is aangebroken waarin oude dogma's worden verlaten en waarin de problemen welke we als klinicus mee worden geconfronteerd, systematisch worden voorkomen of verholpen. We willen graag met u delen welke grote en zeer positieve ontwikkelingen er de afgelopen periode allemaal zijn geweest en wat voor invloed dit heeft op onze samenwerking met u. 

  • De tissuelevel implantaten staan bekend om hun geringe gevoeligheid voor ontsteking en botverlies, maar missen de prothetische mogelijkheden van bonelevel implantaten. Problemen van weefselverlies rondom implantaten, willen we natuurlijk voorkomen. Door slechts kleine details en het gebruikmaken van de juiste materialen en technieken in de prothetische fase kan het optreden van onnodige schade aan de weefsels worden voorkomen en kunnen op de lange termijn vervelende complicaties worden voorkomen. Onder andere het one-time abutment zal de revu passeren.
  • Naast metalen implantaten (titanium) zijn al enige jaren keramische implantaten van zirconia op de markt. De problemen met de eerste generatie zirconia implantaten van 15 jaar terug, blijken verholpen in de huidige generatie zirconia. Inmiddels is naast de one-piece implantaten ook een gebruiksvriendelijker 2-fase systeem in zirconia beschikbaar. Wat zijn de mogelijke voordelen van zirconia, waar liggen nog de berperkingen. Is 'biologisch' implanteren zweverig of vooral zeer vooruitstrevend?
  • Na 3D-planning op basis van een ConeBeamCT en een intraorale scan kan deze virtuele planning nu ook worden overgebracht naar de mond met beeldnavigatie. Voorheen werd dit gedaan met een dwingende boormal (Guided Surgery). Met beeldnavigatie wordt geïmplanteerd op basis van 'real time feedback' met behulp van de X-Guide. CBI Heerenveen werkt als eerste in de BeNeLux nu sinds 1,5 jaar volgens deze techniek. Weten hoe het werkt?
  • Peri-implantitis, de ontsteking van weefsels rondom implantaten, is helaas een regelmatig optredend probleem. Een universele en voorspelbaar succesvolle therapie is helaas nog niet voorhanden. Met name het goed reinigen van een in de kaak geïntegreerd implantaat lijkt onderdeel van het probleem. Hoe verwijder je micro-organismen uit de miscroscopische porositeiten en groeven van een implantaat, zodat de infectie wegblijft? Mechanisch reinigen of polijsten veroorzaakt vrije nanopartikels van titanium in de weefsels, met vervelende consequenties. Chemisch reinigen of laserbehandeling levert vaak evenmin voorspelbare goede resultaten. Konden we het implantaat maar voorzien van een geheel nieuw implantaat-oppervlak.... Dit is geen wens meer, maar realiteit! Hiervoor is iets ontwikkeld, de GalvoSurge, waarbij met behulp van anodisering het implantaat-oppervlak wordt gedecontamineerd en in nieuwstaat teruggebracht zonder het oppervlak te wijzigen of beschadigen.
Sprekers: Walter van Breda (specialist prothetische tandheelkunde, verwijspraktijk Antwerpen, docent KU Leuven) W.W.I. Kalk (MKA-chirurg NVOI-implantoloog CBI), Pieter Avontroodt (tandarts-implantoloog NVOI paropraktijk Paro Breda)
Datum:  8 mei 2020 UITGESTELD TOT VOORJAAR 2021
Locatie: Heerenveen, Tjongerschans (Abe Lenstra zaal)
Max. aantal deelnemers: 100, plaatsen beschikbaar
Aanmelden: zie onderaan de pagina.

Casusbespreking CBI Heerenveen

Presentatie van diverse behandelingen. Bespreking van casuistiek in multidisciplinaire setting.
Door: W.W.I. Kalk (kaakchirurg CBI), G.J.van der Laan (tandarts prothetist CBI), B. van Zetten (tandarts edento-prothetist CBI), A.Y. Meijer (gedifferentieerde DA tandarts)
Datum: TIJDELIJK UITGESTELD
Locatie: Polikliniek MKA Tjongerschans, route 79
Max. aantal deelnemers: 20
Aanmelden: zie onderaan de pagina

Meld je hieronder aan voor een cursus

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak