Keramisch implantaat

Bent u op zoek naar een metaalvrije behandeling in uw mond. Tot op heden zijn vrijwel alle tandwortelimplantaten gemaakt van titanium. Maar wat nu, als u geen metalen in uw lichaam wilt en u streeft naar de meest 'natuurlijke' oplossing?

Er is sinds enige tijd een alternatief voor titanium implantaten: Zirconia. Dit materiaal heet officieel zirconiumoxide, en heeft in de oxide-vorm een kristallijne structuur (keramisch zoals porselein). Zirconia kende u misschien al als een heldere steen in sieraden (lijkt sterk op een diamant). 

Als materiaal voor een implantaat is Zirconia niet doorschijnend, maar heeft het de witte kleur van uw tanden. Er is inmiddels veel onderzoek naar gedaan, waardoor het nu betrouwbaar kan worden toegepast als tandwortelimplantaat.

 

De behandeling

CBI Heerenveen heeft besloten om Zirconia implantaten te gaan gebruiken naast Titanium implantaten. Een van de meest toonaangevende implantaatfirma's (Nobel Biocare) heeft een Zirconia implantaat toegevoegd aan zijn implantaat assortiment. Dit implantaat wordt NobelPearl genoemd. Het implantaat is geheel metaalvrij, zelfs de opbouw (de tand of kies) en het schroefje waarmee de kies wordt vastgemaakt op het implantaat zijn metaalvrij in het NobelPearl systeem. Veel andere type Zirconia implantaten maken nog wel gebruik van metalen onderdelen op of in het implantaat.

Het materiaal Zirconia is nog iets sterker dan Titanium en is dus wit in plaats van zwart-grijs. Daarnaast  verschillen de materiaaleigenschappen ook op andere punten. Hierdoor is het momenteel nog niet voor elke behandeling geschikt, maar heeft het bij sommige behandelingen wel grote voordelen. 

De voordelen

Een Zirconia implantaat heeft de volgende voordelen:

De nadelen

Meer informatie

CBI Heerenveen is gespecialiseerd in zowel gangbare als complexe en innovatieve tandvervangingen. Wanneer u persoonlijke aandacht en de beste zorg wilt, kiest u voor CBI Heerenveen. Wilt u met ons kijken naar de mogelijkheden van een metaalvrije behandeling? Neem dan contact op voor een kennismaking!

 

Centrum Bijzondere Implantologie

Thialfweg 44, 8441 PW Heerenveen,
Postbus 10500, 8440 AM Heerenveen
T. 0513 - 685 685, info@cbi-heerenveen.nl