Gebitsprothese

Heeft u last van een losse of pijnlijke gebitsprothese en kan uw eigen tandarts of tandtechnicus u geen goede, permanente oplossing bieden? CBI Heerenveen kan u helpen met aanpassingen aan uw huidige gebitsprothese of wellicht is een volledig nieuwe gebitsprothese een betere oplossing voor u. Geen mond is hetzelfde en dit weten wij bij CBI Heerenveen. Wij zullen na u te hebben onderzocht u daarom een advies op maat geven. Ons doel is om u te laten vergeten dat u een gebitsprothese heeft.

Soorten gebitsprothese

De bekendste gebitsprothese is waarschijnlijk het klassieke kunstgebit. Hierbij zitten de ‘tanden’ vast in een kunsthars plaatje, dat los in de mond wordt gedragen. Het nadeel van deze gebitsprothese is dat het vaak te los in de mond zit. Daarnaast worden de smaak- en voelzintuigen in de mond beperkt door het kunstgebit. Vaak is er verbetering mogelijk van de situatie of is er een heel goed alternatief. Een klikgebit is een gebitsprothese welke bevestigd wordt op twee of meerdere implantaten in de mond. De kauwfunctie, het comfort in de mond en de smaakbeleving is met deze gebitsprothese vaak veel beter. U kunt het klikgebit gemakkelijk reinigen door deze los te maken van de implantaten.

Vaste gebitsprothese

Naast losse gebitsprotheses als het kunstgebit en klikgebit is het ook mogelijk om een vaste gebitsprothese aan te laten meten. Hierbij wordt de tandenrij vastgezet op de implantaten in de kaak. Dit voelt als een natuurlijk gebit. Het wordt op dezelfde manier onderhouden als een natuurlijk gebit door poetsen, flossen en stokeren.

Geheel of gedeeltelijke gebitsprothese

Afhankelijk van de conditie van uw gebit kan gekozen worden voor een gehele of gedeeltelijke gebitsprothese. CBI Heerenveen zal inventariseren welke oplossing voor u het beste is en aan de hand van deze inventarisatie een advies uitbrengen. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde oplossing zal CBI Heerenveen het gehele traject voor u uitvoeren en kunt u binnen de kortste keren genieten van een nieuw gebit!

Gebitsprothese

Wilt u meer weten over gebitsprothese bij CBI Heerenveen? Neem contact met ons op voor een kennismaking! 

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak