Dr Wouter Kalk

Dr Wouter Kalk

Hij heeft (na de studies geneeskunde en tandheelkunde aan de RUG) in 2005 de specialisatie MKA in Groningen afgerond. In 2001 is hij gepromoveerd op het syndroom van Sjögren. Sinds 2005 is hij erkend NVOI-implantoloog (herregistraties in 2011 en 2016). Begin 2006 heeft hij zich gevestigd in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Vanaf 2010 werkt hij nauw samen met zeer ervaren tandarts-prothetisten in het ‘Centrum Bijzondere Implantologie en reconstructieve tandheelkunde’ te Heerenveen.

Hij was betrokken bij het tot stand komen van de richtlijn voor peri-implantaire infecties (ROC KiMo) en bij de implementatie van deze richtlijn. Hij is sinds 2005 medisch adviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Sjögren Patiënten (NVSP).

Sinds 2019 is hij bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Sinds 2020 is hij (hoofd)redacteur van het NVOI Bulletin.

Zijn expertise gebieden: implantologie, 3D-backward planning, ‘computer assisted surgery' (>150 'guided surgeries' verricht) en tandheelkundige ‘counselling’ bij Sjögren patiënten. Hij geeft sinds 10 jaar masterclasses in digitale implantologie planning. Hij verzorgt 3D-implantologie planningen voor collega's op verzoek. 

Hij is actief als spreker en docent op congressen en cursussen in binnen- en buitenland. Hij heeft met name affiniteit voor de esthetische zone, voor 'state of the art' behandeltechnieken, innovaties en complexe (multidisciplinaire) behandelingen.

 

BIG nummer 99045213801

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak