Dr Wouter Kalk

Dr Wouter Kalk

Hij heeft (na de studies geneeskunde en tandheelkunde aan de RUG) in 2005 de specialisatie MKA in Groningen afgerond. In 2001 is hij gepromoveerd op het syndroom van Sjögren. Sinds 2005 is hij erkend NVOI-implantoloog (herregistraties in 2011, 2016 en 2022). Begin 2006 heeft hij zich gevestigd in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Vanaf 2010 werkt hij nauw samen met zeer ervaren tandarts-prothetisten in het ‘Centrum Bijzondere Implantologie en reconstructieve tandheelkunde’ te Heerenveen.

Hij was betrokken bij het tot stand komen van de richtlijn voor peri-implantaire infecties (ROC KiMo) en bij de implementatie van deze richtlijn. Hij is sinds 2005 medisch adviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Sjögren Patiënten (NVSP).

Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en sinds drie jaar redacteur van het NVOI Bulletin. 

Zijn expertise gebieden: implantologie, 3D-backward planning, ‘computer assisted surgery' (>300 'guided surgeries' verricht) en tandheelkundige ‘counselling’ bij Sjögren patiënten. Hij geeft sinds 14 jaar masterclasses in digitale implantologie planning. Hij verzorgt 3D-implantologie planningen voor collega's op verzoek. 

Hij is actief als spreker en docent op congressen en cursussen in binnen- en buitenland. Hij heeft met name affiniteit voor de esthetische zone, voor immediaat implanteren en minimaal invasief werken met behulp van 'state of the art' behandeltechnieken (zoals beeldnavigatie), bio-logische procedures (zoals werken met 'one-time' abutments), keramische implantaten, digitale workflow en complexe behandelingen in teamverband.

 

BIG nummer 99045213801

CBI staat garant voor een uitermate patiënt vriendelijke behandeling Maak een afspraak

Maak een afspraak