Behandelingen – reguliere en specialistische implantologie

Wij behandelen mensen met relatief eenvoudige tot buitengewoon complexe gebitsproblematiek. CBI is een autoriteit als het gaat om een voorspelbaar en goed behandelresultaat in de meest moeilijke gevallen (bijvoorbeeld bij weinig bot, of ernstige gebitsbeschadiging). U kunt onder meer voor de volgende behandelingen bij ons terecht:

 

Implantaten – vervangen van tanden en kiezen

Wij bieden passende en ‘state of the art’ oplossingen voor (dreigend) verlies van een tand of kies, van meerdere tanden en kiezen, of van het hele gebit.
Ook de gebitsextractie, voorafgaand aan een implantologische vervanging, verzorgen wij graag en goed. Op deze wijze kan een eventueel aanwezige infectie (cyste of ontstekingsweefsel) direct worden verwijderd en kan worden vermeden dat uw tandkas (onnodig) beschadigd raakt tijdens de extractie.

 

Implantaten – Meteen Door!

In geval van een traumatisch verloren gaan van een voortand, zoals bijvoorbeeld bij sportongevallen, bieden wij een 'state of the art' behandelprocedure met het mooiste eindresultaat. Direct na het verloren gaan van de voortand, of na het verwijderen van het achtergebleven deel van de tand, wordt een implantaat in de lege tandkas geplaatst. Aansluitend wordt direct een tand op het implantaat aangebracht. Op deze wijze is de kans op een esthetisch fraai eindresultaat het grootste, en wordt voorkomen dat tandvlees of botweefsel onnodig verloren zal gaan.

Onze kliniek is één van de weinige topreferente klinieken in Nederland, die voor deze specialistische behandeling zijn geselecteerd. Ervaring en expertise is de enige garantie voor een sucessvolle en onzichtbare vervanging van een voortand. Voor meer informatie hierover, zie de website Meteen Door!. In geval van een ernstige traumatische beschadiging van een voortand zijn we 24x7 bereikbaar voor advies en behandeling (app 06 53 485 839).

 

Botopbouw – herstel van kaken

Wanneer de kaak is beschadigd of als de kaak sterk is geslonken (als de extractie lang geleden plaats vond), kunnen wij deze in de oorspronkelijke vorm terugbrengen met een ingreep, voorafgaand aan het plaatsen van implantaten.

 

Digitaal gebitsafdrukken nemen

Sinds kort werken we in onze praktijk met een intraorale gebitscanner. Dit is een digitale filmcamera van Kodak (Carestream 3600), waarmee in enkele minuten een digitale afdruk van uw gebit kan worden gemaakt. Een oplossing voor mensen die vanwege sterke kokhalsneiging geen traditionele gebitsafdruk (met bijvoorbeeld alginaat of impregum) kunnen ondergaan. De digitale gebitsafdruk kan door het tandtechnisch lab gebruikt worden voor alle denkbare doeleinden (kronen, bruggen, gebitsmodellen, knarsplaatje, gebitsbeschermer voor hockey, etc.). Zelf kunnen we met een digitale afdruk van uw gebit, in combinatie met een 3D scan (ConeBeamCT), een implantologische behandeling geheel virtueel voorbereiden. Ook kunnen we op deze wijze voorafgaand aan het plaatsen van een implantaat de ontbrekend tand of kies maken, om direct op het implantaat te kunnen plaatsen. Vanwege een pilot studie zijn hieraan tijdelijk geen meerkosten verbonden!! Met digitale voorbereiding van een implantologische behandeling zijn de mogelijkheden onbegrensd, en de voordelen eigenlijk te veel om hier op te noemen. Dr. Kalk zal u hierover tijdens een consult graag informeren.

 

Gebitsslijtage & diepe beet – herstel van tanden en kiezen

Wanneer tanden en kiezen sterk zijn afgesleten (zoals bij knarsen) kunnen wij de esthetiek van de voortanden en de beetrelatie weer herstellen.

 

Gebitsprothese – herstel van gebitsfunctie

Veel mensen hebben problemen met een losse of pijnlijke gebitsprothese. Wanneer uw eigen tandarts of tandtechnicus u geen goede oplossing meer kan bieden, bent u bij ons aan het goede adres.

 

Tandvlees – herstel van mondgezondheid

De meest voorkomende oorzaak van verlies van tanden en kiezen bij volwassenen is een ontsteking van het tandvlees en de tandkas (parodontitis). Daarnaast is een gezonde mond een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle behandeling met implantaten. Om uw gebit weer gezond te krijgen is goede gebitsreiniging en persoonlijke begeleiding essentieel. Hiervoor staat in ons team een professional voor u klaar.

 

Andere behandelingen

Naast bovenstaande behandelingen kunt u voor nog veel meer zorg bij ons terecht. Een overzicht hiervan vind u hier. Voor vragen hierover kunt u mailen naar ons.